Essential Tips to Keep Your Dog Cool and Safe in Hot Weather

Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σκύλο σας Δροσερό και Ασφαλή στη ζέστη

Η διασφάλιση ότι ο σκύλος σας παραμένει δροσερός και άνετος στη ζέστη απαιτεί προετοιμασία και προσοχή. Ενώ απολαμβάνετε τον πιο ζεστό καιρό, είναι κρίσιμο να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια του σκύλου σας για να αποτρέψετε προβλήματα που σχετίζονται με τη ζέστη, όπως η θερμοπληξία. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για τη φροντίδα των σκύλων σε ζεστό καιρό:

Προγραμματίστε τις Βόλτες σας: Αποφύγετε να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της ημέρας, καθώς οι σκύλοι είναι πιο ευάλωτοι στη ζέστη από τους ανθρώπους. Προγραμματίστε βόλτες νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. Αν χρειαστεί, ασχοληθείτε με δραστηριότητες στο σπίτι. Πάντα να λαμβάνετε υπόψη τις καιρικές συνθήκες και να κάνετε τακτικά διαλείμματα στη σκιά.

Πάντα να Θυμάστε το Νερό: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ειδικά τις ζεστές μέρες. Όταν είστε έξω με τον σκύλο σας, πάντα να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και ένα μπολ για να μπορεί να πιει όποτε χρειαστεί.

Παρακολουθήστε για Σημάδια Θερμοπληξίας: Η θερμοπληξία συμβαίνει όταν ένας σκύλος δεν μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι θανατηφόρα και απαιτεί άμεση κτηνιατρική φροντίδα. Να είστε ενήμεροι για συμπτώματα όπως έντονο λαχάνιασμα, λήθαργο, σύγχυση, σάλιασμα, εμετό, τρέμουλο και επιληπτικές κρίσεις. Αν υποψιάζεστε θερμοπληξία, ενεργήστε γρήγορα:

Μετακινήστε τον σκύλο σας σε μια σκιερή, δροσερή περιοχή. Κρατήστε τον ήρεμο και ακίνητο. Τοποθετήστε τον σε μια δροσερή, υγρή πετσέτα ή μπροστά από έναν ανεμιστήρα. Προσφέρετε μικρές ποσότητες δροσερού νερού για να πιει. Ρίξτε δροσερό (όχι κρύο) νερό στα πόδια, τα αυτιά και το κεφάλι του. Αρχίστε να δροσίζετε το σώμα του σταδιακά, αποφεύγοντας την υπερβολική ψύξη που μπορεί να προκαλέσει ρίγη. Συνεχίστε να τον δροσίζετε καθ' οδόν προς τον κτηνίατρο.

Προστατέψτε τα Πόδια του Σκύλου σας από Ζεστές Επιφάνειες: Επιφάνειες όπως άσφαλτος και άμμος μπορούν να γίνουν εξαιρετικά ζεστές και να κάψουν τα πόδια του σκύλου σας. Ελέγξτε την επιφάνεια με το χέρι σας. Αν είναι πολύ ζεστή για εσάς, είναι πολύ ζεστή και για τον σκύλο σας. Προτιμήστε περιοχές με γρασίδι ή σκιά.

Χρησιμοποιήστε την Ενέργεια τους με Διαφορετικούς Τρόπους: Τις ζεστές μέρες, βρείτε λιγότερο έντονες δραστηριότητες για να καταναλώσετε την ενέργεια του σκύλου σας. Κρύψτε παιχνίδια ή λιχουδιές για να τα βρει, χρησιμοποιήστε παγωμένες λιχουδιές ή παζλ τροφίμων, ή αφήστε τον να παίξει σε μια σκιερή πισίνα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι δραστηριότητες είναι ήρεμες και κρατούν τοο σκύλος σας εκτός της άμεσης ζέστης.

Μην Αφήνετε Ποτέ Σκύλους σε Αυτοκίνητα: Η παραμονή ενός σκύλου σε ζεστό αυτοκίνητο μπορεί να είναι θανατηφόρα. Ακόμη και στη σκιά με ανοιχτά παράθυρα, οι θερμοκρασίες μπορούν να αυξηθούν γρήγορα. Πάντα να έχετε ένα σχέδιο για να μην αφήσετε τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο. Αν δείτε έναν σκύλο σε κίνδυνο σε ζεστό αυτοκίνητο, καλέστε άμεσα τον ιδιοκτήτη. Αν είναι απαραίτητο το ταξίδι, χρησιμοποιήστε σκιάδια, προ-δροσίστε το αυτοκίνητο, ταξιδέψτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πρόσβαση σε νερό.

Κρατήστε τον Σκύλο σας Φορμαρισμένο και Υγιή: Η διατήρηση υγιούς βάρους είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα σε πιο ζεστό καιρό όταν οι σκύλοι μπορεί να είναι λιγότερο ενεργοί. Προσαρμόστε την ποσότητα τροφής ανάλογα και ασχοληθείτε με δραστηριότητες και εκπαίδευση σε εσωτερικούς χώρους για να κρατήσετε το μυαλό τους ενεργό. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση βάρους.

Προσοχή στο Κολύμπι: Αν και το κολύμπι μπορεί να δροσίσει τον σκύλο σας, προσέχετε τα επικίνδυνα νερά με ισχυρά ρεύματα ή επιβλαβή άλγη. Προτιμήστε καθαρά, ρηχά ρυάκια και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Για περρισότερα σχετικά με το σκύλο και τη παραλία θα βρείτε εδώ.

Θυμηθείτε την Τακτική Περιποίηση: Η τακτική περιποίηση βοηθάει να διατηρείται το τρίχωμα του σκύλου σας καθαρό και χωρίς κόμπους, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη δροσιά του. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία περιποίησης για τις καλύτερες πρακτικές περιποίησης για τον τύπο τριχώματος του σκύλου σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας να παραμείνει ασφαλής, υγιής και άνετος κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

 

                                 Η Shelby προτείνει: 

                         Πιεζόμενο Μπουκάλι Νερού

Επιστροφή στο ιστολόγιο